Annons:
Etiketterträningaggressivitet
Läst 5 ggr
S
2023-05-19, 11:49

Aggressiv hund

Hej!

I februari köpte jag och sambon en samojed, som nu har blivit alltför aggressiv mot sambon.

När vi väl köpte honom av uppfödarna så fick vi reda på att förra ägaren har inte behandlat hunden bra. Men de sa aldrig någonting om att han är aggressiv eller bits. Bara att han kunde vara skeptisk till män.

Redan under andra dagen efter vi hade köpt honom så vet han sönder min tröja och vi fick absolut inte ta den för då morrade han och högg mot oss. Under första månaden gick det helt okej med sambon, han började morra lite mot sambon ibland men det gick sedan över. Han hatar pälsverk, kloklippning, att man ska plocka fästingar osv för då morrar han och hugger direkt. Han tar även saker och vägrar lämna tillbaka det, vilket har lett till att han har bitit hål i sambons hand två gånger, mig har han bara bitit ytligt men inte så att det har blivit hål.

Under tiden som har gått så morrar han hela tiden mot sambon, han kan liksom gå ut från sovrummet och ner från trappan där vår hund ligger och direkt är det att han morrar, skäller och hugger mot honom utan att sambon har gjort någonting. Han förvarnar inte längre utan kan även hugga direkt. Jag vet att det kan handla om att han inte känner sig trygg och vill då att sambon backar, vilket vi även har testat med men det fungerar inte. Varje dag pågår detta nu och det har gått så långt att sambon knappt kan röra sig fritt hos oss längre. Han är inte aggressiv mot någon annan än sambon och ibland kan han även morra mot mig. Övrigt verkar hunden vara frisk men jag vill verkligen träna bort detta beteendet på något sätt för det är på gränsen att vi kommer behöva sälja eller avliva honom.

Annons:
Upp till toppen
Annons: